tirsdag 22. juni 2010

Levemir - dag 1

R var høy i går kveld. Hun lå på rundt 14 og var på siste måling før vi la oss oppi nesten 16. Det ble en del rapiddoser i løpet av kvelden, noe jeg tror er årsaken til at hun var 3,7 da jeg målte henne klokka 4 på natta.

Jeg er sulten!
Sa hun da hun til sist våknet. (Jeg prøvde å stikke henne et par ganger med det resultat at hun rykket handa til seg og gjemte den godt under dyna hver gang ...) Så ble det til at hun fikk stikke sjøl, fikk et glass appelsinjuice som hun drakk med andakt, og så var det inn i vår seng. Hun sovnet heldigvis ganske fort igjen, men jeg ble liggende og vri meg lenge. Sulten var jeg også. :-)

I morges var hun 7,3. Jippi! Jeg er veldig spent på resten av dagen og natta som kommer. Det er møkkasommervær og mye stillesitting foran data på henne i dag. 

5 kommentarer:

 1. 7,3 er en fin morgenverdi! men nattfølinger er fælt, jeg merker at jeg ikke liker å sette for høye korreksjoner sent på kvelden, da blir det fort en føling utover natta..så jeg merker jeg kvier meg litt for det, ja! i natt måtte jeg bare opp å måle i tilfelle, iogmed at hun fikk en liten korr i går kveld. heldigvis bs på 6 :)
  håper de fine resultatene med den nye insulinen fortsetter på komme! vet du hva forskjellen på de er?

  SvarSlett
 2. Forskjellen er at Levemir gir en jevn basaldose mens Insulatarden har en topp etter noen timer som gir større sjanse for føling, dvs at toppen tar blodsukkeret hennes ekstra ned.

  SvarSlett
 3. Når det gjeld nattdose, min mann har laga ein trylleformel for oss. Eg ANAR ikkje om den skulle passe for andre altså, men kanskje ein kan la seg inspirere?

  Man tager eit blodsukkermål
  Trekk frå eventuelt tal på timar fram til midnatt
  Trekk frå 7
  Sett komma framfor siste tal
  ... og så har ein dosen.

  Eksempel:
  BS er 16 og klokka er 23:15
  Trekker frå ein time = 15
  Trekker frå 7 = 8
  Sett inn komma = 0,8

  Og da får ho altså 0,8, ein dose som ville vere altfor låg på dagtid, men som i dei fleste tilfeller gir eit bra mål neste dag. Dersom ho åt lite kveldsmat, vil vi redusere dosen litt.

  Med blodsukker over 10 på kvelden justerer vi ikkje. I dei fleste tilfeller vil BS ha senka seg fint om natta.

  Eg er temmelig sikker på at dette "forumularet" er spesielt for henne, men mulig det kan tilpassast andre?

  SvarSlett
 4. Eeh. Nå har jeg alltid vært mer glad i ord enn tall, men hvordan får du 15 etter å ha trukket fra timen fram til midnatt?

  Prøvde å sette opp regnestykke og kom i minus. *fnis*

  SvarSlett
 5. He he he - eg er elendig på matte, så eg har full sympati.

  Jo, eg ser på klokka og ser kor mange timar det er igjen til midnatt. Her var det ein time. Då trekk eg frå 1 frå BLODSUKKERMÅLET. 16-1=15.

  SvarSlett