mandag 21. juni 2010

Kontroll

Så var dagens kontroll unnagjort.
HbA1c: 7,9. Ideelt sett burde det vært litt lavere (mellom 7 og 7,5, ifølge vår dia-sykepleier), men de to ukene med høyt bs har nok virket inn.

Vi ble enige om å bytte fra Insulatard til Levemir. (Legen kunne ikke svare på hvorfor vi ikke fikk Levemir fra starten av.)
Jeg liker ikke at vi hele tida har vært nødt til å ta med i beregninga at Insulatarden tar R ned. På dagtid er det greit, men ikke på natta, siden R er så vanskelig å få målt. Med Levemir får vi forhåpentligvis en jevnere kurve, men det betyr noen nattlige målinger framover før vi skal på sykehuset neste mandag og ta en prat om hvordan det har gått.

Hvis jeg forsto alt riktig (legen var stressa og all informasjon kom i turbofart), vil like bsmålinger (som 10 på kveld og 10 på morgen) indikere at vi har truffet riktig med insulindosen. Er hun mye lavere påfølgende morgen enn på kvelden, må vi justere mengden ned. Men vi må la det gå noen dager før vi går inn og korrigerer. Godt dia-sykepleieren ikke går på ferie før i midten av juli. Jeg kjenner at jeg kommer til å trenge henne framover.

(Er det normalt at man som diamamma av og til kjenner det som om hodet skal sprenges?)

R skal også få juniorpenn, slik at vi kan gi halve enheter ved behov.
Hvorfor vi ikke fikk den i utgangspunktet, se det var også et spørsmål uten kloke svar.

4 kommentarer:

 1. 7,9 er ikke så galt! vi nærmer oss, med 8,5 vi da!
  rart at dere ikke har juniorpenn, vi har nemlig fått to (må ha penn i bakhånd i tilfelle pumpa skal finne på å streike)
  det beste med pumpa, er at vi kan gi 0.1 enheter, og ikke bare halve og hele, en vanlig dose for lille sara er ofte bare 0,3 e. så vi hadde nok overdosert dersom vi bare kunne gi halve enheter.

  det er vanskelig å orientere seg i diabetesjungelen. mye info, og ingen garantier eller sikre svar, desverre..
  heldigvis er det flinke leger og diabetessykepleiere en telefonsamtale unna!
  hør med diasykepleieren din om du kan ringe feks ullevål sine når din har ferie, det er jo trygghet å vite at det er noen å ringe til dersom det dukker opp noe. :)

  SvarSlett
 2. Godt råd! Skal høre med vår om det er noen andre jeg kan ringe mens hun er på ferie.
  For oss blir det nesten kvantesprang å kunne gi halve enheter, men jeg skjønner at dere trenger ytterligere muligheter med så liten menneskekropp.

  Vårt nærmeste apotek hadde ikke juniorpenna inne i dag, men den finnes inne i sentrum, så jeg henter den i morgen. Og priser meg lykkelig over å bo i et land der jeg kan hente ut utstyr og medisiner uten å være født rik.

  SvarSlett
 3. Oi, det var rart at de har hatt "voksenpenn" heilt til no! Litt vanskelig da ja. Vi har også penn i bakhånd. Er heilt fomlete når eg ein sjeldan gong skal bruke den, men det skjer.

  Eg håpar at ny insulin vil løyse natteproblema. Det verkar elles logisk det legen sa om mål om kveld / morgon. Det heng elles saman med det vi merkar med pumpa. Når ho er sjuk og ikkje et mat, så får ho ingen ekstra insulin. Ho får berre basaldosen som drypp inn med jevne mellomrom automatisk. Den blir liksom ein parallell til langtidsinsulinet for ein pennebrukar. Då ligg ho dønn jevnt. Det er nesten uforskamma behagelig.

  Elles må eg gratulere med eit godt mål da :) Eg syns slettes ikkje det er dårlig. Eg hugsar ikkje i farten vårt forrige resultat i haust, men eg trur det var ikkje så langt unna. Nå har det vore kapasitetsproblem på Haukeland, så vi har venta altfor lenge med neste kontroll. Men den skjer i morgon, og vi er svært spent på utfallet. Eg er ikkje heilt optimistisk, for det har tatt tid å få ting på plass på skule/SFO. Det går betre nå da :)

  SvarSlett
 4. Alle gratulasjoner tas imot med takk :-)
  Åh, det er mye man kan stille spørsmål ved.
  I kveld har vi sikkert syndet, men min kjære datter var 15,9 klokka 23, så jeg ga 2 enheter hurtigvirkende, sjøl om vi visst nok ikke skulle korrigere. Men syntes det var for høyt.

  Sånn går det når man ikke kan velge brødtype sjøl. Pølsebrødet kjøpt på kiosken og hamburgerbrødet som mannen ikke fant i grov variant på sin tur på bygda.

  Jeg øver meg på å si pytt, pytt, men jaggu lyder tonen noe surt.

  SvarSlett