fredag 6. juli 2012

Ferie, oppsummert


 • Vi hadde med nok utstyr til å bli i en måned. Vi rakk ikke å bytte reservoar engang. (Ferien varte ei uke.)
 • Vi burde justert opp basalen under flyturen som tross alt varte i fem timer.
 • Ingen spørsmål om medbrakt utstyr på flyplassene. Vi hadde med en veldig hendig reiseveske som vi hadde fått tilsendt fra Behandlingshjelpemidler
 • Kanyleplasteret satt som støpt!
 • Det store spørsmålet før vi dro var: Går hun høyt eller lavt i varmen? Tja, hun gikk både litt høyt og litt akkurat passe:-)
 • Solbrenthet = høyt blodsukker! Dessverre. Siste dagen ble frøkna litt for lenge i bassenget uten nok solkrem. Det ga flere dager med veldig høyt bs, som vi har tolket oss fram til skyldes den irriterte huden. Nok en lærdom i boka.
 • Vi skal tilbake! 

9 kommentarer:

 1. Så godt å høre! :-) Kunne du sagt noe om hvordan dere gjorde det med pumpen i varmen/stranden/bassenget? Jeg "feiget ut", og brukte penner på jenteturen alikevel. Men skal på 2 ukers tur med kjæresten i slutten av måneden, og vurderer pumpe. Men jeg er så usikker på hvordan man gjør det, for på stranden blir det vanskelig å ha pumpen på (ser jeg for meg)..

  :-)

  SvarSlett
 2. Vi var mest ved bassenget, men stranda var så nær at det var bare å gå ned og ta en dukkert og gå opp igjen. I havet var det på med kanyleknappen, ellers badet hun uten i bassenget.
  Vi koplet av pumpa for en times tid mens hun badet, la pumpa i skyggen av parasoll/solseng, eller la den igjen i leiligheta (bodde på et lite leilighetshotell der det var nært til alt, veldig ok).
  Nå lå jo ikke vår tiåring og solte seg i timesvis, da hadde nok pumpe blitt mer problematisk (?), men i forhold til bading og varme var det ikke noe problem.

  Er det selve solinga du bekymrer deg for?

  SvarSlett
 3. Soling og bading i grunn, men kjenner jeg meg selv rett blir det sikkert penner denne ferieturen også :-) Men så fint å høre hvordan dere gjorde det på ferie. Jeg tenker at det fort blir for varmt til insulinet i slangen hvis den skal ligge i solen når jeg soler meg, men så ser jeg for meg at jeg kanskje kunne satt en bolusdose her og der, for å gjøre opp for manglende basal liksom.. hmm :-)

  SvarSlett
 4. Lykke til, uansett hva du lander på, og ha en deilig ferie!

  SvarSlett
 5. Hvordan får man tak i en slik hendig reiseveske og hvilke dokumenter er lurt å ha med seg når man skal til utlandet?
  Må spørre, har aldri vært i syden men skal ditt i september og vet ikke helt hvilke dokumenter jeg må ha.

  SvarSlett
 6. Hei Hanne!

  Veska fikk vi fra behandlingshjelpemidler.no. Jenta vår er registrert der (via UNN), så vi mailer bare eller ringer når vi trenger nytt utstyr. (Hun bruker pumpe.)
  Ellers har vi med dokumentasjon som sykehuset har ordnet, rett og slett et ark der det står at jenta vår har diabetes og er avhengig av å ha med insulin, utstyr etc. Vi har rett nok aldri vært nødt til å vise det fram.

  SvarSlett
 7. Jeg hadde likt å sett et bilde av den vesken jeg, mulig å få lastet opp her på bloggen, eller sendt på e-post til meg? :-)

  SvarSlett
 8. Hei igjen og takk for svaret og bildet av vesken. UNN? Hjelper det med dokumentasjon fra fastlegen ang insulinen og alt utstyret eller lønner det seg med en dokumentasjon fra sykehuset?

  SvarSlett
 9. UNN er Universitetssykehuset i Nord-Norge.
  Jeg vet ikke hva som er mest vanlig, sykehus eller fastlege, men vi forholder oss kun til sykehuset når det er snakk om diabetesen. Har en veldig ok diasykepleier!

  SvarSlett