torsdag 11. november 2010

Kulde og insulin og basaldose

Det har vært litt stille herfra en periode, men vinteren har tatt oss med feber og forkjølelse, og lite overskudd til blogging.

Jeg etterlyste tips til veske litt tidligere. Vi fant en fin liten sekk fra Beckmann og er såre fornøyd, men tar gjerne imot tips om hvordan dere holder insulinet "varmt" nå på vinteren.

Da snuppas feber gikk over, fikk vi satt i gang prosjekt økt basaldose på nettene.
De tre siste dagene har hun våknet med bs på 6,9 - 7,6 og 5,7. Hurra!!!!

5 kommentarer:

 1. Hei :) Det tok litt tid før vi fant en ok løsning på insulin + vinter.. Nå bruker Ingrid enten ei rompetaske som hun har på maven ( hun har den under boblebuksa og da holder insulinen seg varm og fin) eller så har hun et tovet etui med snor som hun har rundt halsen sånn at insulinen henger foran på brystet. Omtrent på størrelse med et brilleetui. Det går feks fint an å bruke en gammel ullgenser som du klipper ut et stykke av og syr rundt kantene :))

  SvarSlett
 2. Så utrolig fine morgenmålinger, gratulerer! Ser ut som basaløkingen har gått bra!! ;)

  Min diabetessykepleier gav meg en liten, firkanta blå "plastikkpose" fylt med gelé, som jeg kunne legge sammen med insulinpennene mine når jeg brukte det. Jeg kunne ente varme denne saken i mikroen (for å varme den opp til kalde dager) eller i fryseren (for å gjøre den kjølig til en tur på stranden). Ganske praktisk, selv om jeg kankje var litt dårlig til å bruke den! Jeg fant ut at de fem minuttene jeg står å venter på bussen til og fra skolen ikke var så farlig for insulinet da det lå i vesken. Om jeg skulle være ute i en lengere periode puttet jeg pennene på innerlommen i bergans-jakken min.

  Men jeg må si at forslaget over; med det tovede etuiet var veldig smart! Mener å ha sett bilde av det på en eller annen blogg forrige vinter da jeg brukte penner :)

  Håper dere finner en løsning! Klem :)

  SvarSlett
 3. Takk for tips!
  Jeg var en ivrig tover ei stund, så jeg skal sjekke hva jeg har liggende:-)
  Og ta en telefon til dia-sykepleieren vår.

  SvarSlett
 4. godt å høre at forkjølelsen er vel over, hvordan var bs da hun var syk? vi fikk jo to av disse "HI" målingene, med påfølgende panikk, men det var jo heldigvis ikke så ille ;)

  jeg hadde også tenkt å foslå tova poser til insulinpennene! men var visst litt sent ute..
  muligens en vanlig strikkaveske hadde gjort seg når det ikke var så altfor kaldt (insulinet skal vell ikke blir for varmt, eller?)

  SvarSlett
 5. Line: Jeg fryktet høyt bs da hun var forkjølt, men ble overrasket over hvor stabilt og godt blodsukkeret var. Kanskje var ikke feberen høy "nok" til at det gjorde utslag?

  Jeg har leita fram ei gammel tova veske jeg lagde som fersk tover. Den er ikke lekker, men får fungere enn så lenge:-)

  SvarSlett