søndag 27. juni 2010

Levemir - dag 4

Så mye nytt er det ikke å melde fra Levemir-fronten. Vi svever høyt og lavt og har ikke hatt en eneste morgen under 6 siden starten. I går var lavest tall 5,5 og høyeste 19,3! Snuppa var med pappaen på jobb, og matinntaket skulle ikke tilsi at det gikk så høyt. Brødmaten var av det grove slaget, og isen hun fikk var en saftis med tilpasset insulindose.

I dag er også laveste tall 5,5 og høyeste 11,5, men sistnevnte tall teller ikke i og med at det var sjekkmåling én time etter mat. En time seinere var hun nede i 7,8. Likevel - det hadde vært godt med en dag med gjennomgående lavere tall.

Ellers surfer jeg om diabetes og leser sikkert litt for mye. Om foreldre som sjekker urin for ketoner på regelmessig basis. Vi har vel målt et par ganger siden diagnosen var et faktum. Ikke synes jeg stixene er enkle å tolke, heller. Og høyt bs fordi man har bommet på insulindosen tilsier vel ikke at man må sjekke urin? Eller er jeg på jordet?


Og mens jeg skriver roper snuppa at hun ikke føler seg så bra. Hun skjelver og er 2,4. I rest my case.

4 kommentarer:

 1. vi har ikke målt ketoner, har vell ikke følt behovet for det egentlig.
  vi har fått beskjed om at vi må måle ved mistanke om syreforgiftning, og symptoene som jeg har skjønt er vell oppkast/kvalme og høyt blodsukker (?)
  jeg brukte slike stix selv under en slankekur for noen år siden, og da betydde lilla at det var ketoner i urinen, og den lillafargen er ganske fremtredende, altså lett å se! så jeg tror du vil se det ganske tydelig dersom det er ketoner tilstede, er det vanskelig å lese av stixen, er det nok lite sannsynlig at det er ketoner der! :)

  vi har fremdeles liten kontroll over blodsukkeret, synes jeg. har kontroll 7. juli, blir spennende å se om basalen justeres. pleier dere å justere basal uten legen? vi har "lov" men synes det er skummelt uten å snakke med lege/diasykepleier først!

  SvarSlett
 2. Godt vi er flere som setter noen ??? ut i verden. Må huske å spørre i morgen på kontrollen, men har nok slått meg til ro med at det er sukkeret som har slått ut på stix, skjønt min sykepleiervenninne mente jeg ventet for lenge før jeg leste av. Fulgte bare bruksanvisninga, jeg ...

  Jeg har vel bare endret basaldose en enkelt gang, og skal innrømme at tema var oppe på forrige kontroll, men jeg hadde så mange spørsmål på blokka og legen mer sto enn satt på stolen, så det var ikke alt jeg fikk notert bak øret. I morgen er mannen med, heldigvis, så da er vi to om å spørre og huske.

  Jeg var innom en svensk blogg og leste, der langtidssukkeret til barnet var lavt og fint, men nå har de mer enn ett år på baken som diaforeldre, så jeg får gi oss litt mer slakk:-)

  SvarSlett
 3. Vi lurte også veldig på kva det var med desse sticksa. Brukte dei aldri. Dvs. eg brukte dei eitpar gonger fordi ein visstnok skulle gjere det, men når ungen kasta opp og blodsukker var 24, så var det uansett ganske opplagt...

  MEN så hadde vi ein episode her i vinter der ho kasta opp på skulen og kom heim. BS var då ikkje spesielt høgt, så vi antok at det var omgangssjuke. Så viste deg ser at pumpebrønnen berre var halvt fungerande, og ho hadde ein snikande forgiftning på gang. Då kunne det nok ha vore greit å bruke ein slik sticks. Så nå skal vi skaffe oss det - forrige pakke er kasta fordi den gjekk ut på dato.

  Vi justerer basaldosen utan legen, men det er da voldsomt sjeldan det blir gjort. Ho har hatt samme basaldose veldig lenge nå.

  SvarSlett
 4. Etter dagens legebesøk er jeg mer beroliget med tanke på stix. (Se siste blggpost.) Men jeg skjønner jo at når man bruker pumpe er det flere variabler inne i bildet.

  Vi fortsetter med 3 Levemir morgen og 2 til kvelds, og så er det nytt legebesøk til høsten. Krysser fingrer for oss alle.

  SvarSlett