tirsdag 29. juni 2010

Oppsummering

Konklusjonen etter dagens kontroll: Vi fortsetter med Levemir.
Sjøl om vi foreldre ikke synes vi har så gode blodsukkerverdier å vise til, var legen av en annen oppfatning, og det kjennes godt, ferske som vi er.

Med fire ører i stedet for to (mannen var med) var det lettere å ta inn informasjonen om hva som skiller Levemir fra Insulatard, (vi må ikke være så pinlig nøyaktige med å sette nøyaktig tolv timer etter forrige dose, og vi kan gi R et slingringsmonn i forhold til mat - hun kan spise når hun er sulten, ikke fordi det er tre-fire timer siden sist - noe jeg tenker må være ekstra godt med tanke på hvor mange diabetikere som utvikler spiseforstyrrelser). Men vi skal sette Levemir til kvelds når R spiser kveldsmat og setter rapid - "så blir det ikke så mye styr", som legen sa. Kloke ord. Vi/jeg har vært veldig opptatt av "at vi satte jo L klokka 09 så da må vi sette L kl 21 også. Ikke nødvendig.).

I kveld igjen ble det føling. 3,4 og "mamma, jeg føler meg så rar". Jeg og mannen diskuterte på forhånd- en hel enhet eller en halv? Det var ikke så lenge siden hun hadde fått tre rapid til måltid, men det ble én, og mamma fikk rett, dessverre. (Enkelte ganger er det nemlig slett ikke morsomt å "gjette riktig".)

Men vi fikk en fin repetisjon i dag i forhold til føling. Gi litt drikke først, og ha litt is i magen før fast føde. Vi har vært litt paniske i forhold til føling og mat og føyd R sin umiddelbare sultfølelse. Men den roer seg altså ganske kjapt, bare hun får litt drikke å jobbe med først.

Ellers kan nattmennesker som oss med fordel sjekke bs klokka 02, hvis vi sitter oppe så lenge, i stedet for 04. Så lenge det har gått to timer etter mat er det ett fett. Bs er bs - når vi snakker om denne type kontrollmålinger.

Og, ja - stix skal vi ikke bry oss med, foreløpig. Så lenge vi klarer å ta henne greit ned etter kjappe høye bs, er det unødvendig. Hun vil ha sukker i urinen på bs på 15 og oppover, men så lenge vi kjapt får henne ned vil dette tisses ut. Men blir hun skikkelig syk - får halsbetennelse eller influensa - og vi ikke får blodsukkeret hennes ned, skal vi sjekke ketoner. For da er det meget mulig syreforgiftning på gang, og hun skal legges inn. Oj.

Denne bloggposten er neppe nyttig for andre enn meg selv, men det måtte skrives ned. Beklager stream of consciousness.

Ellers setter jeg umåtelig stor pris på at dere legger igjen et ord eller to. Virkelig. Takk.

2 kommentarer:

  1. godt å høre at legen synes at dere har bra resultat av levemiren, da! (sant nok at man ikke ser slikt så tydelig selv når man sitter midt oppi det!)

    vi prøver å holde faste måltider, men det sklir ofte ut i helgene, vi gir jo bare hurtigvirkende hele tiden, så vi slipper å forholde oss til antall timer etter siste dose (selvom det bør gå noen timer helst, da) så jeg skjønner at det blir godt for dere å kunne gi henne litt mat når hun selv vil ha, og ikke vente til et visst klokkeslett!

    og for oss diamammaer er bloggen din veldig fin lesning!

    SvarSlett