søndag 10. oktober 2010

Ukesmåling

Her er diagrammet for (nesten) ei uke med målinger. Det jeg leser ut av det er at snuppa ligger for lavt på dagtid og for høyt på kveld og natt. Vi setter 3 enheter lemevir morgen og kveld, og har forsøkt å senke dagdosen til 2, men da gikk hun for høyt igjen på dagtid. Nå lurer vi på om vi skal øke nattlevemir til 4, men det løser ikke det lave blodsukkeret på dagen. Og vi er forsiktige med dosene vi gir til måltidene, likevel slår det inn. Jeg ønsker meg ei juniorpenn med 0,1-doser, gitt.

9 kommentarer:

 1. Er hun helt uinteressert i pumpe? det kunne løst mye av disse svingningene, iogmed at basalen kan justeres på halvtimesbasis. men det hjelper jo lite hvis hun ikke vil!
  vår novo penn jr har 0,1, så legen deres kan sikkert maile over en resept til apoteket, så kan den vell hentes 5 min senere!
  vi ligger høyt om dagen, vi og, natta er passelig under kontroll, men i barnehagen opplever vi mye høyt, så basalen må nok justeres, igjen..

  SvarSlett
 2. Så rart. Jeg sjekket på nettet, men fant ikke noe om 0,1 på Novo sine hjemmesider. Heter den kanskje noe annet?

  http://www.novonordisk.no/documents/article_page/document/produkter_allm_diabetes_devices_NPJunior.asp

  I dag våknet forresten snuppa på 5,3. Jubel i stua! Og ikke minst - så godt å se at hun ble glad, også.

  SvarSlett
 3. Glemte helt å svare på spørsmålet: Hun vil absolutt ikke ha pumpe. Nå, i alle fall.

  SvarSlett
 4. ok, etter en nærmere titt, er det 0,5 som er minste dose, ja.. ;) men vi hadde nok hatt litt problemer med måltidsdoser dersom vi også hadde vært pennebrukere, for 0,2 er en vanlig dose hos oss når hun spiser lite!

  vi ringte medtronic (pumpefirmaet) og fikk et fint rosa klistremerke til pumpa, veldig stas, også finnes det så mange fine pumpevesker, har akkurat bestilt en med Dora på fra ebay, kansjke slikt stilig tilbehør frister litt?

  SvarSlett
 5. og forresten, 5,3 er jo helt supert!!

  SvarSlett
 6. Jeg var også veldig sta på at jeg ikke skulle ha pumpe, kanskje hun ombestemmer seg etterhvert, som jeg gjorde! :)

  Jeg kom til det punktet at jeg ikke gadd å sette insulin, jeg var lei hele greia. Men så begynte jeg å tenke på senskader og det som verre var - så jeg søkte mye på nettet om andres erfaringer med pumpe, og fant ut at jeg ville gi det et forsøk. Men nå er jo din datter for ung til å tenke på senskader, og jeg er ganske sikker på at hun får det insulinet hun skal ha. Man får vel bare ta tiden til hjelp, jeg gikk på penner i over ett år før jeg gikk over til pumpe :)

  Min pumpe har forøvrig også rosa klistremerke på seg, skikkelig stas i en alder av 22! ;)

  SvarSlett
 7. line og Heidi: Jeg tror nok det ender med pumpe, på sikt. De aller minste settes jo på pumpe straks, mens frøkna var så stor ved diagnose at de ønsker at hun skal mestre å sette penn, først. Det kommer uansett godt med seinere i livet.

  I kveld har jeg for øvrig vært på et interessant foredrag med psykolog Ane Bergland Wilhelmsen med tema "Å leve med diabetes". Som nevnt i et tidligere blogginnlegg har hun type 1 diabetes, og jeg fikk rost henne for innlegget i Diabetesbladet, ansikt til ansikt. Det ble hun glad for.

  Hun begynte sjøl å tenke pumpetanken i begynnelsen av 20-årene (hun var 12 da hun fikk diagnosen), men det tok åtte år før hun gikk over til pumpe. Så det er bare å smøre seg med tålmodighet. For øvrig er det veldig fint å ha dere her! Takk for det:-)

  SvarSlett
 8. Hej! Jag tänkte också direkt på pump. Men förstår om hon inte vill ha det än. Inte så kul att ha en pump som kan synas när man leker med massa kompisar osv. Men hon kanske vill ha det när hon blir lite äldre? Annars så finns ju den här fräcka pumpen att få nu som har massa roliga utbytbara skal:
  http://www.accu-chek.se/se/produkter/insulinpumpar/combo.html
  Den finns det även en fjärrkontroll till så då kan du ge henne insulin med den när hon är vid dig utan att hon behöver trycka in doserna själv.

  Jag ska till min diabetes sköterska nu på måndag och får då välja mellan Accu-Check combo och en animas.

  SvarSlett
 9. Hei Fia!
  Jeg er ganske sikker på at hun vil velge pumpe når hun blir litt eldre, men som sagt, det er helt og holdent hennes valg. Og jeg tror på ei rivende utvikling med tida.

  SvarSlett