mandag 22. august 2011

Øyne i nakken

Det hadde vært fint å ha. Eller i det minste den totale oversikten.
Hjemmet. Huset. Med alle som bor her. Som summer og skravler og tråkker i trapper og spør og svarer. Hvor er fjernkontrollen? Den ligger i sofaen. Hva har vi til middag? Er du sulten? Har vi reine boxere? Jeg føler meg lav. Når kommer du hjem? Jeg finner ikke nøkkelen. Liker du det nye pennalet? Hvor mye skal jeg sette? Hva er klokka? Åtte. En time til kveldsdosen. Stille inn penna. Til maten. Vil du har mer? Jeg legger nattdosen her. Husk å pusse tennene. Satte hun nattdosen? Ja, gjorde hun ikke det? Jeg tror ikke det. Jeg synes hun satte seg slik hun pleier. Hvordan la du penna på benken? Ved siden av den andre. Jeg tror ikke jeg satte nattdosen, mamma. Gjorde du ikke?

Så hva gjør man når man glippet på øyeblikket? Lar være å sette 11 enheter? Setter 11 enheter? Enn hvis?

Vi satte. Min puls var ikke videre lav de neste timene. Men hun husket rett. I dag hadde jeg øyne i nakken. Kanskje på tide å få seg minnepenn?8 kommentarer:

 1. Et tips, google "HumaPen® MEMOIR Norge" :-)
  Og om det er en liten trøst, så har jeg også stilt meg spørsmålet "Satte jeg insulin?!" (både langtids og hurtig!) når jeg ikke var/har vært på pumpen. Tror det er ganske vanlig, vi har jo andre ting å huske på også :-)

  SvarSlett
 2. Å sette insulin blir i større og større grad en rutine slik som alle andre rutiner, og rutiner tenker man ikke alltid over når de blir gjort. Jeg har selv latt være å ta fordi jeg trodde jeg tok, og senere måttet korrigere på grunn av høyt blodsukker.

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 3. Mange kvelder har jeg tenkt: "satt jeg i nattdosen? Hva om jeg ikke har gjort det?" Fram til nå, tror jeg, at jeg har husket det hver kveld. Har glemt det til et par måltid, men men....

  SvarSlett
 4. Heidi: Notert. Skal ta det opp på kontrollen.
  Berit: Det blir rutine, ja. Som å kjøre bil og så oppdager man at man har kjørt et stykke uten helt å ha vært bak rattet!
  Ingunn: I dag glemte vi å sette til litt frukt etter middag, dvs - vi skulle sette, men lot henne spise først. For en gangs skyld. Og dro på jenteshopping:-)

  SvarSlett
 5. Minnepenn er sikkert lurt å ha, vi har jo en i pumpa, men må støtt og stadig sjekke bolusloggen for å se når siste dose var og om vi eller bhagen hadde huska bolus.

  Godt at frøkna huska rett, da, og at det ikke ble 11 E for mye! :)

  SvarSlett
 6. Ja, for hva gjør man hvis man setter 11 for mye, liksom?

  SvarSlett
 7. Jeg husker at jeg satte dobbel dose langtids engang når jeg var yngre. Ble til at jeg måtte ha klokka på og måle litt ofte + masse målinger på morgenen/dagen. Det gikk stort sett greit tror jeg, for har ingen minner om at det gikk galt. ;o)
  Men anbefaler HumaPen® MEMOIR. Har måttet skaffe den selv, for jeg hadde problemer med å huske om jeg hadde satt eller ikke (hurtigvirkende), ble både høy og lav om hverandre, uten å skjønne hvorfor.

  SvarSlett
 8. Takk, Linda. Skal sjekke på kontrollen. Den kan altså brukes uansett type insulin? Godt å høre at det ikke gikk helt galt da du satte dobbelt. Her øker og øver vi nattdosen uten at vi kommer så ofte under ti på morran.

  SvarSlett