mandag 31. januar 2011

Årskontroll

Så var det tid for årskontroll. Og jeg visste det nok, at her var HbA1c på stigende kurs. Fra 7,5 til 8. Vi har hatt mange høye målinger, ikke minst på morgener. Men vi gråter ikke. Vi har kontroll. Vi må bare få bedre kontroll innenfor kontrollen.

I første fase betyr det å bake lavkarbobrød, siden snuppa spiser mer brød enn før, og med større appetitt. Vi må også påse at stikkstedene varierer mer enn nå. Hun har en forkjærlighet for en bestemt mageflate og det samme på lår. Forslaget om å stikke på rompe ble forkastet med et snøft. *s*

Vi skal også redusere insulindosen til frokost, for kurvene er klare: Hun synker brått fra rundt klokka 11 til 13, og det må vi få bukt med. 

Ellers benyttet legen seg av tallene jeg har lagt inn på Blodsocker.se, og det er jeg glad for. Og så er jeg glad for at vi har en veldig hyggelig lege og diabetessykepleier. Det kjennes nesten som å komme hjem. :)

5 kommentarer:

 1. Jeg blir så glad når du skriver at dere ikke gråter over hba1cen. Jeg kan fortelle deg en liten "hemmelighet", jeg som var så glad for min nye hba1c på 6,1 fikk nesten litt "kjeft" av diasykepleier. Hun syntes den var for lav, og hun sa jeg måtte slippe meg litt opp, hun ville gjerne ha meg på syv tallet. Merkelige greier syntes jeg, siden man blir prakket på disse tallene om at hba1cen må være så normal som mulig.
  Dere gjør en utmerket jobb med diabetesen til deres datter, og jeg synes det er viktig å påpeke at en hba1c på 8 ikke tilsvarer en "dårlig jobb"! Stå på videre, jeg heier på dere! Klem :)

  SvarSlett
 2. Takk for gode ord, Heidi. Alltid hyggelig å lese!

  SvarSlett
 3. en så liten økning er jo ikke krise! vi har måling i morra, og jeg gruer meg..tviler på at den har dalt så mye siden sist..!

  SvarSlett
 4. Åtte er mitt drømmetall, men ser ikke ut til at jeg når det med det første. Har i hvertfall ikke en hba1c på 17,8 lengre, men den er fortsatt i høyeste laget.

  En økning fra 7,5 til 8 trenger ikke bety noe som helst da det alltid er en liten feilmargin på målingene :) Om jeg ikke husker helt feil er den på 0,5, men ta det med en klype salt :)

  Dere er flinke!

  ~MFJ~

  SvarSlett
 5. MFJ: Takk for gode ord, og lykke til med dine tall!

  SvarSlett