torsdag 29. juli 2010

Høy av spenning?

Først ei lita oppsummering av gårsdagen. Vi målte snuppa til 6,5 før leggetid, og dum som jeg er hadde jeg diasykepleiers ord i hodet om at det ideelle tallet å sovne på er - tamtaratam - 7!
Ergo stakk jeg til frøkna fem små druer. Hun våknet på 11. (Og jeg følte for å gå i et mørkt rom og straffe meg selv.)
I dag har vi vært på fisketur i gråværet, og sjøl om vi satte rikelige 3 enheter på frokosten (som vel var mer lunsj og bestod av frokostblanding og yoghurt), så var hun altså 14 ved ankomst fiskestedet. Hm. Vi satte enda mer insulin for å dekke det høye tallet og grillmaten, men på tilbaketuren var hun 20! Og sa de kloke ord: Mamma, nå er jeg ikke i herjehumør som ellers når jeg er høy. Nå er jeg bare trøtt og kvalm.

Stakkars lita. Det var bare å sette to nye enheter, og derifra har hun gått suksessivt ned før hun landet på 5-tallet og ble der til tross for mer og mer mat.

 
Nei. Lett skal det ikke være. Og jeg lurer på om hun gikk så høyt fordi hun gledet seg sånn til å dra på fisketur? Uansett årsak - vi har lært litt mer, igjen. Og det aller beste - hun fikk fisk!

5 kommentarer:

 1. vi blir lav av spenning og forventning, vi! merkelig hvordan humøret kan påvirke bs! :)

  vi hadde en merkelig opplevelse til frokost her en dag, sara har egen blodsukkermåler som hun gjerne leker med, den har fremdeles noen ubrukte testere igjen, og hun insisterte på å bruke den, (rett etter at vi hadde testa med vår vanlige) husker ikke nøyatige tall, med vi fikk en diff, så dobbeltsjekka vi med en gang, målte en runde til, og fikk like sprikende tall, var mellom 9 og 12.
  uansett, tenkte at den målingen din for kvelden som var 6,5 er såpass nærme 7, at det i teorien er det samme!
  litt leit at bsmålerne ikke er mer nøyaktig, jeg målte 2,5 i stad, og den verdien kan likesågodt ha vært 1 som 4!!

  SvarSlett
 2. Et godt poeng, Line. Vi har også sjekket med ulike målere når vi har vært usikre pga høye tall, og da har det gjerne vært et stort sprik, noe som jo gjør at man bare blir enda mer usikker.

  Depper litt om dagen fordi jeg synes hun ligger for høyt for ofte, men får trøste meg med at det sikkert blir bedre med strammere rutiner når skolen starter opp.

  SvarSlett
 3. kjenner til disse høye målingene, ja, du får prøve å la være å deppe over de, jeg tror de er fast tilbehør i ferien, virker det som! ;)
  vi ga korreksjon da vi la oss i går, bare 0,2 e for bs på 15, men det ble alikevell en føling i natt.
  dumme diabetes med sin ulogiske væremåte!

  SvarSlett
 4. Jeg har hatt diabetes siden jeg var 7 (er 20 nå) og har hele tiden fått høyere blodsukker når det er noe jeg er spent på, eller gleder meg til. Har merket de senere årene at det har tatt en helomvending, og at det nå heller blir lavere, så det er mulig det er noe som forandrer seg :)

  SvarSlett
 5. Line: Rart. Hadde nesten samme i går som dere. R lå på 12. Vi satte en halv, siden vi ikke ønsket at hun skulle våkne høyt. Halv tre i natt var hun 2,9. Og skrubbsulten! Det er jammen ikke lett å stagge et barn som kunne spist et brød, virket det som. Det ble ei grov skive med leverpostei. For mye. Hun våknet på 11. Sukk.

  Meatine: Så hyggelig med noen ord fra deg:) Takk for det! Kanskje endrer det seg heretter også, vi får se:)

  SvarSlett