tirsdag 6. juli 2010

Følingsmat?

Jeg har registrert meg/oss på Blodsocker.se og legger inn bsmålinger, insulinmengde, fysisk aktivitet og matinntak. Også følingsmat, og der kjenner jeg at vi ikke ligger an til gullmedalje med det første. Vi har trolig en tendens til å gi for mye mat.

Som i går. Klokka 23.15 var bs på 4,6. I laveste laget for natta. Frøkna ville ikke ha frukten vi tilbød, så det ble et fint knekkebrød med brunost. (Hun spiser ikke annet på knekkebrødet.) 01.30 var hun 6,6. Da hun våknet var 8,9. For tøff kost?

Hva gir dere som følingsmat?
Og hvor mye/lite skal egentlig til for å få blodsukkeret opp et par hakk?

4 kommentarer:

 1. På natta gir vi gjerne 5-6 skeier med yogurt som har iblanda havregryn. Det har også hendt vi har gitt ei skorpe (sånn hard, svensk) med smør på.

  På dagen, under 2,5: eit knekkebrød med pålegg
  På dagen, mellom 2,5 og 4: eit knekkebrød med pålegg, og vurderer om ho skal ha ein ørliten dæsj insulin faktisk. Eksempel: er ho i 2,5 og et tre skiver med syltetøy, så må ho ha insulin!

  Forøvrig syns vi at det må vere greit å våkne i 8? Syns det er eit fint mål eg da. Det er klart 6 er eit betre mål - men vi bryr oss ikkje om ho våknar i 8. Mulig de har fått annan beskjed hos legen :)

  SvarSlett
 2. vi fikk høre av ernæringsfys at 3 g kbh vil gi en stigning på 2 "hakk" i skalaen :)

  om natta er følingsmaten 1 dl melk, vi burde strengt tatt gitt noe fiberrikt også, for å holde bs oppe, (vi er nøye med det på dagen) men det ser ut ti lat det holder seg bra etter litt melk. greit å slippe å vekke henne for følingsmat.

  på dagen pleier vi å gi melk + brød eller lign.
  har opplevd lavt bs der hun ikke ville spise, ingen av de vanlige livrettene falt i smak, men en digestivekjeks (har alltid litt på lur til ostekakebunn!) det ville hun ha. så vi prøver å ha et lite lager med fristelser itillfelle!
  mener å huske at vi fikk noe skriv fra ernæringsfysen om følingsmat..skal sannelig ta en titt i diapermen vår å se om det er noen kloke ord der!

  blodsocker.se var smart! grafiske fremstillinger er gøy! har lagt inn dagens målinger nå, har noen fjelltopper og dalsøkk, ja! men dagen har vært full av boller, is og vaffler i barnehagen, vell og merke..

  SvarSlett
 3. Takk for svar!
  Egentlig er det jo ikke ille å våkne på 8, og vi har ikke fått beskjed om annet fra legen heller, etter det jeg kan huske.
  Her gir vi også insulin hvis det ene knekkebrødet blir to eller tre. Yoghurt spiste hun masse før diagnosen, men har ikke rørt det etter. Noe å tenke på - uten havregryn - vår sære lille spiser ...

  Nå målte vi henne nettopp til 3,9. Det ble et glass eplejuice som botemiddel, så får vi se hvordan det slår ut.

  De siste dagene har hun ligget jevnt lavt, egentlig - i relativ forstand. Får lett antydning til følingstall. Kan det ha noe å gjøre med at vi har fått henne mer stabil, tro? At det kreves mindre insulin?

  På bs på 4,8 fikk hun to knekkebrød med brunost og vi satte 0,5. Etter to timer var hun altså 3,9 ...

  Det er en del arbeid med å legge inn tall på blodsocker.se, men det er interessant selv for et utrent grafisk framstillingsøye å se gjennomsnitt per uke. Og så kan lege/diasykepleier logge seg på hvis de vil.

  SvarSlett
 4. Snodig. Kommentarene dukker ikke opp hos meg, selv om de er der.
  Nu vel. I skrivende stund er bs på 7,4 jeg tar natt og krysser fingrene.

  SvarSlett