tirsdag 21. februar 2012

Pumpekurs, dag 1

 • Pluss for ei anna diajente på kurset på samme alder
 • Ved lunsj var det tid for å sette øvelse ut i praksis: Snuppa tok jomfruturen og skjøt nåla inn sjøl
 • Alt fungerte fint ved lunsjen, snuppa kommenterte flere ganger hvor deilig det var å slippe penna
På tur til parkeringsplassen i cirka en meter snø mister jeg mobilen. Vi leiter som gale, vi kjører hjem, vi kjører tilbake til parkeringsplassen og leiter enda mer, finner mobilen og vel hjemme kjenner jeg at det lukter ganske sterkt insulin av snuppa. Vi måler. Hun er 22. Nå har vi korrigert med penn 2E, sjekket at slangen ikke er tett og at koplinga (kalles den det?) til nåla sitter riktig på. Vi tror den ikke satt helt som den skulle. 

 • Litt plunder så langt altså, men vi er foreløpig ved godt mot!


Klokka 20.30: Fortsatt 18 etter korrigeringer. Ny kanyle skytes inn (hun gjør det sjøl), vi kobler slangen til og setter nye enheter med penn til kveldsmat og som korrigeringsdose. Motet er litt redusert. Nærmere øyensyn tyder på at den første nåla hadde fått seg en bøy.

2 kommentarer:

 1. Pumpetilværelsen blir lettere, altså! Det er jo litt uvant i starten :) Og ja, det er lett å bli motløs når det er teknisk svikt som fører til bshopp, men dere får snart dreisen på det, det er en evighet siden vi opplevde bøyd nål, så når innskytningstekkniken er bedre, slipper dere det, altså! (tror nåla nappes litt ut hvis man drar ut nåla litt for sakte/i vinkel...men det er bare en teori!)

  noen klare fordeler er muligheten for å redusere basalen når bs er lavt, og at du kan pøse på med insulin underveis i et måltid, (det er ikke alltid så lett å planlegge hva en 4åring skal spise, så vi gir litt og litt insulin etterhvert som hun spiser.) Medtronic har forresten mange klistremerker til pumpa, det er bare å ringe de, så sender de deg noen i posten!

  SvarSlett
 2. Det gikk seg til, Line. Puh!
  Bs sank og bortsett fra at hun var såvidt over tretallet da vi sjekket på natta (vi ga litt juice og reduserte basalen *stolt*), så har resten gått etter boka.

  Men - vi lærer at kun hurtigvirkende insulin er sterkere krutt, og må sette deretter. I morgen er det skole. Vi er spent. Snuppa er stolt.

  SvarSlett