tirsdag 7. februar 2012

En første gang for alt

Også måling av ketoner i urinen. Snart to år etter diagnosen var et faktum, har vi altså gjort det. Sett den lilla fargen. Jenta med jernhelse kunne ikke stå imot influensasesongen. Hoste. Varm. Snørrete. Slapp. Og høyt blodsukker. I flere dager har hun ligget på 12-15. Vanskelig å få ned. I dag dro vi på sykehuset. De ville ha oss inn for en sjekk.

Blodprøvetaking er ikke lett som en plett sjøl om man stikker seg i fingrer og mage og lår flere ganger i døgnet. Det er et rent lite helvete. (Takket være vårt legesenter som stakk og stakk den dagen hun endte på UNN med diabetesdiagnosen og satte sprøyteskrekken i henne.)

Nå har vi lært et nytt ord. Blodgass. Den var det heldigvis så lite av (antar vi) at vi fikk dra hjem igjen. Allmenn helsetilstand danka ut spor at ketoner også på sykehuset.

Nå er vi hjemme. Med gasbind på finger og tørka tårer på kinn.   ❤

***

Oppdatering 13.2.
I dag gikk hun glad og fornøyd på skolen etter ei uke hjemme. Hoster fortsatt litt, blodsukkeret er fortsatt litt for høyt, men ellers alt vel. Det var influensa, kunne barnelegen bekrefte i brevet som var stilet direkte til diabarnet med ønske om god bedring. Det kan vi like.

4 kommentarer:

 1. Det er sant det, en første gang for alt. Vi for eksempel, har ikke hatt omgangssyke ennå, etter 4 år med diabetes. Dvs, alle vi andre i huset har hatt det, men ikke diabetesbarnet. Og det er det viktigste i denne sammenheng.. :) jeg gruer meg skikkelig til hun får det. Men heldigvis har vi kort vei til sykehus, og de er veldig imøtekommende der. Apropo blodprøver, har dere brukt emla? Det er bedøvelse i kremform. Smør på fingertuppen eller armen en time før prøvetaking, ta litt plastfolie over så kremen ikke tørker ut, og vips - kjenner ikke stikket! Hurra! Kjøpes på apotek.

  God bedring!

  SvarSlett
 2. Takk for gode ønsker!
  Jo da, emlakrem kjenner vi godt til, men snuppa mener det ikke hjelper, og hun er sta:-)
  Det er vel mer det vonde minnet fra den gang da som sitter i, og at hun denne gang ble forespeilet at de ikke skulle stikke, og så gjorde de det likevel. Hun var inne til kontroll for bare noen uker siden og fylte tre glass uten å mukke, men da visste hun hva hun gikk til. Og med sjuk kropp i tillegg ble alt veldig vanskelig denne gangen.

  Vi har også kort vei til sykehus og det er jeg evig takknemlig for.

  SvarSlett
 3. godt å høre at hun er frisk igjen! Hos oss henger høyt blodsukker igjen etter en infeksjon gjerne en uke eller to etter at hun er frisk igjen!

  har forresten slitt veldig med å kommentere på bloggen din! (Prøver nå med mailadressen istedenfor wordpress) Line

  SvarSlett
 4. Ah. Nok et moment på lista over ting å huske på.
  Så dumt at du sliter med å få kommentert (særlig siden jeg skriver så ofte:-0) Jeg får forresten ikke din blogg opp i feeden, når vi først skal utveksle problemer;-)

  Ha en fin dag, Line!

  SvarSlett