mandag 7. februar 2011

Å ta grep

En av tingene vi snakket om på årskontrollen var å øke nattdosen. Noe endelig konkluderte vi ikke med, inntil frøkna sjøl mente at det skulle vi. Fra fire til fem. Så vi gjorde det. Det har fungert.

Vi snakket også om at frøkna måtte stikke på et større område (på magen og lårene). Lett for oss voksne å si. Men hun har gjort det. Og ser at resultatet blir fint.

Her er den første uka i februar. Seks av 42 målinger over ti-tallet synes jeg slett ikke er så ille. Den dagen hun sneiet borti tjuetallet var hun på hyttetur og sjokoladespisinga ble litt glemt ...


3 kommentarer:

 1. Dere burde være så utrolig fornøyde!! Og så bra at frøkna er med på avgjørelsene dere tar som til syvende og sist påvirker henne, det tror jeg er viktig for fremtiden :)

  Jeg vil bare si hipp hurra for målingene deres, og håper det fortsetter slik, ikke mange "høye" målinger hos dere! Jeg ser forøvrig at frøkna deres har noen følinger, akkurat som meg selv, håper både hun og jeg klarer å "bli kvitt" de følingene. De er ikke no særlig!

  SvarSlett
 2. Hei Heidi, og takk skal du ha!
  Vi håper tallene kan fortsette litt til, og helt rett som du påpeker - det er følingstall der også. Det er liksom litt lettere å "glemme" dem - ikke minst fordi en del av dem kommer i skoletida og vi ikke er der og opplever det, men uansett - det er ikke bra.

  Når det gjelder å bli hørt, er vi veldig obs på at det skal hun. Det er hennes diabetes. Det er hun som kjenner kroppen sin best. Vi kan bare gjøre så godt vi kan som medhjelpere og støttespillere.

  SvarSlett
 3. bra! flotte målinger! her føler jeg at vi enten er over eller under, få mellomting, desverre!

  enig at det er viktig at de små får delta i prossesene og avgjørelsene om diabetes.

  når Sara er veldig grinete pleier jeg å spørre om hun føler seg rar, og om hun har føling. da kvikner hun til og sier "JA! kan jeg få druesukker?" og når jeg måler er bs normalt og det var visst bare litt trassalder! så blir hun grinete fordi hun ikke får druesukker! gleder meg til at hun blir litt eldre og kan lese kroppen sin selv ;)
  du har en veldig flink jente!

  SvarSlett