mandag 28. februar 2011

Havregrøt?

I kveld har jeg lagt inn bstall for de to siste ukene på Blodsocker.se. Ikke akkurat en geskjeft til å bli i lystig humør av. Altfor høye tall. Og en del veldig lave.

Greia er at frøkna har forelsket seg helt i havregrøt. Med (litt) sukker på og masse kanel. Det siste senker bs etter hva jeg forstår, så det jevner kanskje ut sukkeret. Men vi sliter med hvor mye vi skal sette på en tallerken.


100 gram gryn er 61 karbohydrater.
 1,5 dl gryn, som tilsvarer én porsjon, er 60 gram - altså 36 karbohydrater. Og med litt melk i burde det gi 4 enheter. (Jeg tenker høyt, skulle noen lure.)

Hun vil gjerne ha grøt både morgen og kveld. Morgen går greit, da har hun noe å gå på gjennom en aktiv skoledag, men til kvelds ser det ut for at det ligger og virker hele natta og gir henne høyt morrabs, som igjen gir høyt langstidsblodsukker.

Så egentlig har vi bestemt oss for å droppe kveldsgrøten fremover for å se om det hjelper.  Men som alltid, råd og erfaringer mottas med takk.

8 kommentarer:

 1. Eg kan nok ikkje hjelpe så veldig dessverre, anna enn at vi opplever også at ho må ha ein del insulin for havregraut. Helst gitt som to dosar - ein til vanlig, og ein litt seinare etter ho har sovna (ho et graut til kvelds helst). Går jo greit når ein brukar pumpe - kanskje litt vanskeligare når ein brukar penn.

  Elles ser eg at eg må ha telt karbo riktig i kveld :) Eg lagde graut av 1 dl. gryn, og la på litt for melk (kokar grauten på melk og vatn) Estimerte dette til 40 totalt, men ho åt ca. halvparten. Ho var i 16 for to timar sidan, så det gjekk litt for høgt. Ga da ein dose til, og håpar at ho er "i vater" når før eg kryp til køys.

  På graut brukar vi som regel splenda faktisk. Ein av dei få tinga eg brukar splenda til. Men det er ikkje heilt det samme som sukker...

  SvarSlett
 2. Aha. Som med pasta, altså. To til maten og ny dose litt seinere. *noterer*

  Var innom bloggen din og leste om Bolus Wizard og ble både misunnelig og litt skremt. Kommer vi noen gang til å fikse pumpe? Dere er flinke, og jeg leser med stor interesse.

  Og takk for at du deler. Det gjør meg glad!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Vil nok hjelpe å sette halvparten av dosen til maten og resten litt senere. Funker som du sier til pasta (og pizza). jeg bruker aldri vanlig sukker på grøt, i te o.l. Da jeg fikk diabetes for mange år siden ble vi opplært til å bruke søtningsmiddel og slik holder jeg på enda. Om hun liker smaken kan dere kanskje prøve det? =)

  SvarSlett
 4. Hei Maylen!
  Vi skal teste ut søtningsmiddel, ja.
  Og få inn i hodet disse oppdelingene av måltidsdoser. Litt uvant for pennebruker.

  Legger til bloggen din på siden her. Hang in there!

  SvarSlett
 5. sving innom helsekosten og kjøp sukrin, selv bruker jeg en liten dæsj agavesirup på havregrøten til meg og frøkna, og det går helt fint, ingen skyhøye hopp! agavesirup har lav gi visstnok, og sukrin er et sukkeralkohol som taes opp tidlig i tarmsystemet, slik at man bare får gleden av smaken, ikke karbohydratene!

  SvarSlett
 6. Hva skulle man gjort uten alle dere kloke kvinner!

  SvarSlett
 7. Jeg har diabetes selv, og har funnet ut at Sukrin er det som ligner mest på vanlig sukker for meg, helt uten karbohydrater, og ser ut som sukker, og det knaser når man spiser....Kjøpes foreløbig på helsekost, noen Meny-butikker har begynt å føre det.

  SvarSlett
 8. Hei Synnøve
  Det skal jeg sjekke ut etter påske.
  Takk for tips!

  SvarSlett