tirsdag 18. mai 2010

Merkedager

17. mai, ja.
Han nevnte den, legen, da vi var der på kontroll. En av merkedagene vi skulle gjennom det første året etter at diagnosen var et faktum. Nå har vi vært igjennom. Vi sto, men fikk vel ikke stjerne i boka.

Tog droppet vi. R ville ikke. Hun hadde øvegått på skolen og var fornøyd med det. Vi brukte morgentimene til å få i henne litt skikkelig mat, før det var på med bunad og tur til skolen. Der kjøpte hun lodd (og vant, etter å ha loppet faren for en anseelig sum), spiste to biter sjokoladekake, et beger med popcorn, kjøpte en gassballong og var fornøyd. I et strålende vær, forresten.

Hjemme ble det 2 pølser med brød, 1 kroneis, 1 saftis, ett halvspist ostesmørbrød og ett knekkebrød, før hun ved siste sjekkmåling altså lå nede på 5. To nye knekkebrød måtte til, pluss litt melk. Da vi la oss i 01-tida var hun litt over 9. Da hun våknet i dag var hun 10,2. Klaget over hodepine og vondt i magen. Hun kviknet raskt til, men mannen, som hadde fri,  måtte hente henne på skolen klokka 11. Da var hun 14,6 og hadde ikke spist noe.

Blodsukkeret har gått ned utover dagen, men hun er fortsatt høyere enn "normalt". Virker ellers i fin form.

Enten har hun en infeksjon i kroppen (men ikke spesielt feber), eller så krever hun mer insulin (har ligget nede på 9 døgnenheter ei stund) eller reagerer hun på Extra sukkerfri tyggegummi?

Tror jeg må sette klokka på vekking i natt.

17.maitallene: 7,3, 5,2, 7,3, 6,8, 14,0, 12,9, 7,6, 5,0 - og 9.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar