mandag 14. mai 2012

Hæppisnæppi!

HbA1c har gått ned til 7,7!
Pumpe er bra!

Nå gjenstår sydenutfordringer.
Hvordan vil det fungere med pumpe?
Hvor fort ramler plaster av?
Vil hun trenge mer eller mindre insulin i varmen?
Hvor mye ekstrautstyr må vi ha med?

osv.

Men nå altså - hurra!
De nasjonale mål er 7,5. Vi nærmer oss.

3 kommentarer:

  1. Gratulerer så utrolig mye med en flott hba1c!! :-)

    Når det kommer til syden, så tilsier min erfaring at plasteret blir godt påvirket av vannet. Mitt falt av allerede før lunsj første dagen, jeg hadde pumpehullet på rumpa under bikinitrusen - kanskje det var derfor det falt av så fort? Uansett vil jeg tro at vannlek vil gjøre at plasteret faller fortere av enn vanlig.

    Jeg merker liten forskjell på insulinet i varmen, og siden jeg spiser mer hvitt brød, pommes frites og spaghetti er bolusen som vanlig (kanskje til og med litt høyere) - men dette er jo individuelt, vil nå tro din datter kanskje er mer aktiv i vannet og strandkanten enn det jeg er ;-)

    Jeg tar alltid med ekstra mye utstyr! Alltid bedre med for mye enn for lite er mitt råd. Ta med ekstra av pumpehull (kanskje må dere skifte oftere pga sand eller fordi de faller av), og godt med reservoirer. Insulin er jo alltid kjekt å ha med ekstra av, tilfelle det blir ødelagt. Jeg hadde også tatt med hurtig- og langtidsvirkende penner, i tilfelle pumpesvikt - og husk for all del en boks med kanyler til pennene.
    Lansetter og teststrimler til målinger, jeg pleier å ta med det dobbelte av det jeg trenger.

    Ellers pleier jeg også å pakke med batterier (både til pumpe og måler), ekstra måleapparat, ekstra stikker, keto-stix, skyteren til pumpehullet, og en god del druesukker.

    Håper noe av rablingen min er til hjelp :-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk!

    Rablingen din er fantastisk!
    Men betyr det du skriver at du bruker pumpe sjøl om plasteret faller av? Du bare setter nye kanyler?

    SvarSlett
  3. Jeg bruker penner i syden, det kom kanskje ikke frem i all rablingen ;-) Det jeg prøvde å få frem var at det kanskje falt av fort fordi jeg hadde det under bikinitrusa, og dermed er relativt fuktig/vått ofte. Trolig at det er annerledes hvis man har kanylen på magen/nedre rygg..? Men der må noen andre svare for seg, for det vet ikke jeg :-) Jeg har litt lyst på insulinpumpe i syden i år, men jeg vet ikke helt.. Veier både for og imot :-)

    SvarSlett