søndag 22. april 2012

Lørdager ...

Klokka er snart to på natta og vi måler endelig 8,2.
Lørdagen har vært lat og høy med godteri, ris til fiskemiddag og innlagt kanylebytte. Da frøkna lå på 19 før midnatt og den gamle kanylen fortsatt ikke var fjernet, tok vi ut den nye, satte slangen på den gamle og antok bøy på den nye. Feil antakelse og lite lykkelig datter.

Men gamlekanylen virker fortsatt. Heldigvis. Nå skal det bli godt med søvn for store og små. Og lørdager, de kommer ukentlig.

5 kommentarer:

 1. Det der må være noe som går på lørdager... Godt dere fikk henne ned til slutt, det er kjipt stressende.

  Vi målte gutten våres til 20,1 klokken 20. Han fikk lørdags godis til barne-tv, rimelig nøye tilmålt. Fikk mer fra pumpa, men klokken 22 ble det 28.2. Da ble det penn mens han sov og vi byttet slangesett, bøyd kateter. Klokken 02 så var det 8,9 og våknet til 6,3 til 08.30.

  Det er vel andre lørdagen på rad vi har måttet skifte slangesett pga bøyd kateter. Alltid på godte dagen. ;)

  Håper det går bra med dere og pumpa, ser at det ikke er så lenge siden dere fikk den. Regner med at jenta er fornøyd?

  SvarSlett
 2. Her har vi prøvd og feilet en del lørdager nå, vi har funnet ut at bolusen må økes i mange timer etter godteriet, gjerne + 25 og 50 % opp. Måler ofte, og setter ekstra støt når det trengs.
  Av godteri får hun mest sjokolade og potetgull, vi sliter med å treffe med smågodt og gelegodt og sånt, så sjokolade er trygt!

  Vi var oppe i 20 ganske lenge i går, måtte ta et nålbytte i bilen når bs ikke ville synke. Vi har aldri hatt bøyd kateter (tror jeg..) her er det luft i slangen som er hovedfienden!

  SvarSlett
 3. Kjell Arne: Hun er stort sett veldig fornøyd med pumpa, å slippe all stikkinga i mage og ikke minst lår har vært en stor lettelse. Godt dere fikk gutten deres så fint ned. Vår jente våkna på 21 og var kvalm:( Alt ok med pumpa, men den gamle kanylen var vel akkurat det - gammel. Gode doser med penn fikk henne ned, men hun har ligget ganske høyt i dag også til tross for mye insulin.

  Line: Hva mener du med 50 prosent? Altså doble korrigeringsdoser eller forlenget bolus? Det siste har vi ikke testet så mye og må friske opp på maikontrollen.

  Sjekker der luft i slangen ved høyt bs? Og da er det bare å kobleslangen fra trykke ACT til det kommer ut insulin?

  SvarSlett
 4. Kjell Arne: Hvis du er på Facebook, så finnes det ei fin, lukket gruppe der som heter For oss med diabetesbarn. Jeg legger deg gjerne til der hvis du vil. Da sender du meg bare en mail på diamamma@gmail.com.

  Tove

  SvarSlett
 5. under funksjonen "midlertidig bolus" finner du menyvalget "type midlertidig bolus" Der velger du om du vil ha en prosent eller om du vil plotte inn antall enheter på halvtime, vi bruker sistnevnte når Sara har lavt bs v leggetid, da plotter vi inn 0 enheter pr halvtime i en time eller to. Ved høye verdier og på lørdagskvelden velger vi prosentfunksjonen, der 100 prosent svarer til ordinær basal, 150 er 50 % høyere og 50 % blir da en halvering av basalen. Her velger du også halvtimes tidsintervaller, vi setter opp basalen til 150 i et par timer, og kanskje en time til med 125% hvis bs er rundt 8 eller mer.

  Vi pleier bare å koble av slangen og primer litt når vi skal se om det kommer insulin ut av slangen..Luftbobler ser du gjennom slangen, men vær obs på at noe som ser ut som luftbobler kan bare være en variasjon i plastiken!

  SvarSlett