fredag 9. mars 2012

Pumpelivet, to uker etterpå

Da er vi godt over to uker inn i livet som foreldre til et diabarn med pumpe. Det har gått bra, og ikke fullt så bra.

Nest siste bloggpost sier noe om hvordan det var å lande hjemme første dag. Kanyleskifte og nerver og høyt bs og det ordna seg. Tallene stabiliserte seg noe og da mor (noe motvillig) forlot hjemmet for å være på reise ei uke (det var planlagt lenge og når man får pumpekurs er det bare å hive seg til), svingte tallene en del.

Oppsummert har vi måttet bytte kanyle to ganger disse ukene fordi det viste seg å være bøy. Den siste ble bytta like etter at jeg kom hjem, og det vi har lært er vel at når tallene duver på 15-18 over flere timer, skal alarmen gå. Men vi er ferske, den unnskyldninga skal vi ha:-)

Det siste skiftet skjedde klokka to på natta. Vi hadde satt klokka på vekking, bekymra som vi var, og når snuppa fortsatt lå høyt, så vi ingen annen råd enn å få henne opp og skifte. Da var det ikke tid til Emla. Det ble the hard way. Litt tårer. Litt sinne. Mye frustrasjon. Så satt vi her i natta. Og ventet. Og etter en time var blodsukkeret på tur ned. Og vi tok sjansen på å legge oss. Da var det "kjekt" at mor valset rundt med feber og forkjølelse og kunne ta en hjemmedag i vinterferien.

I morgen er det byttedag. Jeg ønsker meg faste byttedager i angst for å glemme, men det er ikke så lett når man må bytte fordi nåla får bøy.

Tipset fra diasykepleier er å skyte på hofta. Ikke fra.
Det vil frøkna ikke ha noe av. Ennå. Men vi trøster oss med at en gang i verden skulle hun ikke ha pumpe....

Foreløpig har vi fire basaltidspunkt:

1) 00.00: 0,4
2) 04.00: 0,7 (økt fra 0,6 siden oppstart)
3) 08.00: 0,5
4) 18.00: 0,6 


Hun våkner enda litt høyt på morran, så det ligger an til nok en økning der.

I dag har vi hatt fine tall. Hurra! I morgen er det byttedag. Tvi, tvi!

2 kommentarer:

  1. Eg svergar: bøy på nål hadde vi mykje meir av i starten, men det har nesten gitt seg. Det hjalp veldig å skifte frå 0,9 til 0,7 mm. Det gjeld vis ungen er tynn trur eg. Håpar verkeleg det går seg til - slitsomt! Og du- eg har vore rå på å sove ut etter våkenetter - har tatt det som sjukedag på sjuke barn -kvoten. Har aldri brukt opp alle dagane uansett.

    SvarSlett
  2. Godt å se at dere får dreisen på pumpetilværelsen! Det er mye å sette seg inn i :)

    jeg får fortsatt ikke kommentert innleggene dine med innlogging fra min blogg. Der ser nesten ut til at bloggene våre ikke er helt på bølgelengde!

    SvarSlett