torsdag 16. september 2010

Ord til trøst

Fra bladet Diabetes, som kom i posten i dag. Skrevet av Ane Wilhelmsen-Langeland, psykolog med type 1-diabetes. Overskriften er: Når barnet ditt får diabetes.

Som forelder til et barn med diabetes er det uhyre viktig å erkjenne at fullstendig kontroll på insulin og blodsukker er umulig! Det er viktig å vite at tilfeldige høye blodsukkerverdier er helt normalt. Det er viktig å innse dette for en selv (det betyr ikke at du har gjort noe feil eller ikke er en god nok forelder), men det er også viktig for barnet ditt at dette tåler dere. Alle med type 1-diabetes har for høyt blodsukker flere ganger i uken, uansett hvor godt regulert de er.

Takk! Hilsen diamamma med febersykt barn.

3 kommentarer:

 1. Ditto! det var fint å lese :) Elles var det eit trist stykke skreve av ei mamma til eit diabetesbarn med cøliaki - den gjekk nesten litt inn på meg, og eg kjenner at eg er heldig som kom ut av den første bølgedalen. Håpar de seglar godt i båten, sjølv om det er litt sjøgang innimellom :)

  SvarSlett
 2. Åh, jeg satt nettopp og leste det innlegget, og tenkte litt på deg og dine.
  Skulle gjerne kommet i kontakt med henne - bare for å vise at vi er flere som tenker de samme tankene, med eller uten cøliaki. Det er så sårt.

  Snuppa har fått en skikkelig høstforkjølelse med hoste, snørr og feber, men jeg har klart å lure i henne litt mat og blodsukkeret har vært overraskende godt, forholdene tatt i betraktning. I dag våknet hun med bs på 5,4 - det beste vi har sett på lenge.

  SvarSlett
 3. Nå har jeg noe å glede meg til når jeg skal hjem neste helg. Det er så fint å få bladet i postkassen! :)

  Kudos med 5,4 som morgenmåling! Jeg hadde 9,9 i dag tidlig, men det er ikke dårlig med tanke på alle kjeksen, osten og kakene jeg spiste i går kveld. Bursdagsfeiring er kos! :)

  SvarSlett