tirsdag 31. august 2010

Prøve og feile og prøve igjen

De siste ukene har frøkna våknet med for høyt bs. Ikke urovekkende, men heller ikke bra. Så jeg mailet diasykepleieren vår og spurte om vi skulle øke Levemir fra 2 til 3 på nettene? Det skulle vi.
Etter to dager så vi effekt, og hun våknet på 7. Men 3 enheter på kveld og 3 på morgenen gjør at hun går veldig lavt i løpet av dagen. Vi kan pøse på med mat, men hun ligger såvidt rundt 4-tallet. Og nå i kveld var hun 3,7 ved leggetid.

Så vi kommer til å redusere Levemir fra 3 til 2 på dagtid, og lar det skje litt før vi hadde tenkt. (Men innenfor "avtalen" med sykepleier, som i likhet med oss så at det var en mulighet vi måtte vurdere.)

Heldigvis er jenta vår så "erfaren" nå at hun ber om ei ekstra måling når hun kjenner at noe ikke er som det skal. Og i 9 av 10 tilfeller har hun rett.

4 kommentarer:

 1. Ja, er nesten litt imponert selv også! :) Dere har ikke vurdert insulinpumpe? Etter at jeg fikk det i februar har blodsukkeret blitt lettere å holde kontroll på! Anbefales! Selv om det kanskje ikke er så populært hos vesla å være koblet til en pumpe 24/7? Ikke vet jeg.. Om du vil så kan jeg lage en blogpost om pumpen, med litt bilder og diverse :)

  I mens håper jeg dere får orden på levimirdosene! :)

  SvarSlett
 2. Hun vil ikke ha pumpe, det har hun vært tydelig på fra dag én. Vet ikke hvorfor, men da vi ble lagt inn hadde hun vel nok med å måtte forholde seg til stikking i fingrer og mage om ikke det skulle festes et apparat til kroppen også.

  Regner med at også dette er noe som vil gå seg til med tida. Vi haster ikke og lar henne velge tempoet selv.

  Etter en fin morgenmåling kom en høy. Men det var kun vår feil. For mye følingsmat på kvelden.

  Lag gjerne en bloggpost om pumpe!

  SvarSlett
 3. Jeg ville heller ikke ha pumpe, så jeg skjønner henne godt! Men når jeg kom til det tidspunktet (ca. etter ett år) at jeg ikke gadd å sette insulin når jeg spiste så snakket jeg med mamma og søkte rundt på nettet. Plutselig virket pumpe ganske greit, så da ble det pumpe på meg :)

  SvarSlett
 4. Jeg er imponert over at dere har en diabetessøster å sende mail til jeg! Vi har fått beskjed om at vi bare kunne ringe posten hvis det var noe. Men de få gangene vi har forsøkt- så er det et makkverk å få tak i noen som vet noe om det. Dermed har det kun vært forsøkt i de tilfellene hvor vi MÅ snakke med noen.
  Pumpe har vært gudesendt her i huset også, men det er nok veldig viktig at datteren din selv får bestemme hvordan insulinet blir administrert. Tøtto her valgte selv og er strålende fornøyd. Og skulle hun ønske å gå tilbake til pennene, vel- så gjør vi det :)

  SvarSlett